Hadiké és Gengé a Domaháza-Zabar

Vasárnap a Domaháza-Zabar Rali3-as futammal folytatódott a hazai raliszezon és ahogy múlt héten Kisvaszaron, úgy most is rajthoz állt jó pár licenszes élpilóta. Közülük ezúttal Hadik András és Kertész Krisztián bizonyult a leggyorsabbnak: a 2018-as abszolút bajnok eleinte szoros küzdelmet vívott a csapat másik Ford Fiestáját hajtó Bodolai Lászlóval, de az utolsó körökben végül ki tudott építeni egy biztosabb előnyt, így a kisvaszari harmadik hely után most egy győzelemmel hangolt a Salgó Ralira.

Bodolai ezúttal jóval versenyképesebbnek bizonyult a múlt hetihez képest, remekül autózott és hozott egy második helyet, vezette is a versenyt, most neki is kijött a lépés, ami bizonyára fontos volt neki az éles szezon rajtja előtt. Nem találta viszont egyelőre csapattársai ritmusát Balogh János, aki most először versenyezhetett a Fiestával, de nem volt elégedett magával és szinte végig harmadik-negyedik időket autózott, Hadikhoz és Bodolaihoz képest mérhető hátrányban – végül fél percet kapott Hadiktól, de így is megszerezte a dobogó alsó fokát. A negyedik az első R5-ös versenyét teljesítő Dudás Gergő lett, aki az esős/vizes utolsó két szakaszon már kapott a Fordoktól, de az első gyorsaságit még megnyerte és visszacsúszásában egy lassító megütéséért kapott büntetés is szerepet játszott.

Ami a Rali3-at illeti, Geng Bence és Geng Ferenc most is remekül ment végig, az Opel Corsával megérdemelten nyerték meg ezt a futamot is Kisvaszar után – elég erős egy hét áll mögöttük, megadták az alaphangot a bajnokság folytatására. A Race Cupban Czékmány Norbert és Tiba Ádám bizonyult a leggyorsabbnak a Lada VFTS-sel.

fotó: Bitto Zsolt

Related posts